Scroll to top

Weekly ThurSEOday Round-up | 11 Noiembrie 2018


Raul Siderias - November 8, 2018 - 0 comments

1. Google a creat un document ce oferă sfaturi SEO privind implementarea lazy loadingului pentru imagini și videoclipuri

Prin lazy loading se înțelege tehnica de a amâna încărcarea resurselor mai puțin importante sau a contentului care nu este vizibil pentru user. E considerată o abordare bună de optimizare a paginii, însă, dacă nu este implementată corect, aceasta poate ascunde content important. Martin Splitt, Webmaster Trends Analyst la Google susține că acest ghid ofera doar o viziune de ansamblu deocamdată, insă în viitor se va mai adăuga conținut.

2. Google Ads introduce o nouă valoare pentru pozițiile anunțurilor

Google Ads va adăuga patru noi metrici în următoarele săptămâni, pentru a ajuta advertiserii să înțeleagă unde se poziționează ad-urile lor în căutările Google. Vor exista două valori în top-ul căutării și alte două valori ce vor fi poziționate înainte de rezultatele organice. Cele două impression % metrics arată când și unde se afișează.

3. Numărul mai mare de pagini nu înseamnă automat pozitionări mai bune (Google)

John Mueller, Webmaster Trends Analyst la Google susține că a văzut studii realizate pe comunitatea SEO unde scăderea numărului de pagini rezultă per ansamblu un loc mai bun în Google. Însă numărul de pagini ale unui site nu este considerat un factor specific pentru Google. Mai mult decât atât, John susține că nici frecvența publicării contentului nu este un factor care influențează rankingul. Cu toate acestea, un număr mare de pagini poate susține un numar mai mare de ancore, o diversitate mai bună a acestora și implicit o poziționare mai bună.

De asemenea, conținutul calitativ și unic îți oferă mai multe șanse pentru a te poziționa bine în căutări iar o frecvență mai mare îți asigura un volum de conținut proaspăt mai mare și mai multe topicuri/keyworduri targetate.

4. Chrome va bloca un întreg website dacă acesta abuzează de ads-uri

Nu este prima dată când Google încearcă să rezolve această situație prin Chrome. În Iulie, Chrome 68 prevenea deschiderea paginilor web în cazul în care acestea erau raportate pentru utilizarea abuzivă de reclame / popups. Însă noul Chrome 71, care va fi lansat în Decembrie anul acesta, va notifica proprietarii siteurilor să renunțe la ad-uri în cazul în care experiența este considerată una abuzivă.

 

Related posts