Scroll to top

Weekly ThurSEOday Round-up | 4 Octombrie 2018


Raul Siderias - October 5, 2018 - 0 comments

Începem o nouă serie pe blog prin care să urmărim cele mai noi și relevante știri din industria SEO. În fiecare joi, în Weekly ThurSEOday Round-up, veți putea urmări cele mai importante informații și știri despre SEO, digital marketing, updateuri de algoritm, tips & tricks sau linkuri către resurse utile de pe net.

Așadar nu va mai trebui să petreci prea mult timp căutând și urmărind informații din domeniu. Poți foarte bine să urmărești săptămânal această rubrică pentru a fi la curent cu tot ce este nou.

1. Google a publicat și anunțat documentația pentru Dynamic Rendering

Google a anunțat dynamic rendering ca o soluție temporară pentru a facilita indexarea paginilor web care utilizeaza js/ajax si care nu puteau fi crawluite eficient de toate motoarele de cautare. Așa că aceasta este o soluție temporară din partea Google pentru aceste tipuri de site-uri. Pe linkul de la SE Roundtable puteți afla mai multe și din înregistrarea video de la conferința Google I/O 2018. De asemenea, documentația publicată de Google o puteți vedea aici.

2. Update-ul zvonit săptămâna trecută a fost confirmat de Google

Întrebat pe Twitter despre zvonul unui nou update Google, denumit Google Birthday Update datorita sincronizarii cu aniversarea a 20 de ani a Google, Danny Sullivan a confirmat faptul că algoritmul Google este actualizat și îmbunătățit zilnic în funcție de rezultatele apărute în săptămâna precedentă. De cele mai multe ori aceste update-uri trec cu vederea și nu le observă nimeri dar sunt situații când pot afecta mai multe pagini iar atunci comunitatea de SEO discută și se întreabă despre problemele întâmpinate. Sfatul Google și al specialiștilor SEO este să te asigură că publici conținut de calitate pentru a fi sigur că este util vizitatorilor și că nu va fi afectat de eventuale mici schimbări de algoritm.

3. Rezultate surpinzătoare pentru SEO A/B Testing

MOZ a avut un episod interesant de Whiteboard Friday în care au fost prezentate rezultatele unui SEO A/B testing. Aceștia au obținut rezultate diferite decât cele așteptate. Printre concluziile trase, se află și faptul că targetarea cuvintelor cheie cu volum ridicat poate rezulta în scăderea traficului pe pagină pentru ca se pierd din vedere cuvinte cu un volum mai redus de cautare, sub-topicuri, dar care insumate pot aduce mult trafic. Mai multe puteți găsi în video-ul lor dar cel mai important este să înțelegem cât de vital este să tratăm fiecare proiect în mod individual și că regurile generale nu se aplică mereu fiecărui caz în parte.

4. Nouă extensie de domeniu: .PAGE

Google a introdus o nouă extensie pentru domenii, .page. Aceasta nu este disponibilă la orice registrar, fiind încă în early access. Așa că cei care doresc să înregistreze un domeniu unic și deosebit pentru această extensie vor fi nevoiți să plătească în plus în această perioadă. Din 9 Octombrie, domeniile .page se pot înregistra în mod normal. Deja au fost înregistrate domenii precum home.page sau TurnThe.page dar rămâne de văzut ce alte domenii creative vor apărea în următoarele săptămâni.

Cam atât pentru această săptămână, dar te așteptăm și săptămâna viitoare pentru noi informații și ștri din industria SEO.

Related posts